İSTANBUL / ÇATALCA - Çatalca İstanbul Ticaret Odası Ortaokulu

Tarihçe

Okulumuzun arsası Çatalca halkından hayırsever Lütfü TEZ tarafından bağışlanmış olup, okul binasının yapımına 1966 yılında başlanmıştır. Okulumuz 1967-1968 Eğitim Öğretim yılında lise ve ortaokul olarak faaliyete geçmiştir. 1999 depreminde ağır hasar gören ve daha sonra yıkılan eski bina yerine İstanbul Ticaret Odası  tarafından yeni bir bina yapılmıştır. Okul binamız 2013 yılının Eylül başına kadar lise olarak faaliyet göstermiştir.

Bina, 2012 yılında kabul edilen yasal yükümlülükten sonra 4+4+4 eğitim sistemi sebebiyle ilçemizde yapılan dönüşümlerle 2013 Eylül ayından itibaren yeni açılan Çatalca İstanbul Ticaret Odası Ortaokulu'na  tahsis edilmiştir.

Okul ,bina dahil yaklaşık 7593 metrekarelik bir alan üzerindedir.  Okul binası zemin+3  kattır. Çatalca İTO Ortaokulu bünyesinde kullanılan 32 derslik(şube),3 idari oda, 2 rehberlik odası, 1 bilgisayar odası, 1 müzik odası, 1 memur odası,1 adet kantin,1 adet çok amaçlı salon, 1 öğretmenler odası, 1 okul aile birliği odası ,1 Z kütüphane,1 adet destek eğitim odası ve 1 adet hafif düzey otistik sınıfı ile 2 adet hafif düzey zihinsel engelliler sınıfı ve binaya bitişik bir spor salonu bulunmaktadır. Okulumuzda internet kullanılmakta  ve internet adresi de bulunmaktadır. (www.catalcaitoortaokulu.meb.k12.tr)

2013 Eylül ayında faaliyete geçen Çatalca İTO Ortaokuluna ilk başta Vekil Müdür olarak Mustafa YILMAZ görevlendirilmiş daha sonra 02.12.2013 tarihli atamasıyla Benan ATICI okulumuza Müdür  olarak atanmıştır.1 Haziran 2016 tarihinden  27 Eylül 2017 tarihine kadar Okul Müdür Vekili  olarak Aynur TUNCA görevlendirilmiştir. 27 Eylül 2017 tarihinden  itibaren  Sevdiye YILDIRIM  Okul Müdürü olarak görev yapmaktadır.

2013-2014 Eğitim Öğretim Yılında faaliyete geçen   Okulumuz merkezde bulunan üç ortaokul öğrencilerinin birleşmesiyle oluşmuş olup,  Gazi İlkokulu  75. Yıl İlkokulu,   Ferhatpaşa İlkokulu öğrencisinden oluşmaktadır. Okulumuza Taşımalı Eğitim ile İzzettin Köyünden 33  öğrenci gelmektedir. Çatalca İTO Ortaokulu normal eğitim vermektedir. Okulumuz da dersler 8.30 da başlar 15.15 da sona erer

Okulumuzun finansman kaynaklarında Okul Aile Birliği gelirleri, okul kantini kira bedeli, velilerden alınan bağışlar, hayırsever kişilerin yardımları  ve İstanbul Ticaret Odasının katkıları yer almaktadır. Okul içinde olumlu bir kurum kültürü mevcut olup okulda veli-çevre-okul işbirliği iyi düzeyde.

Çatalca İstanbul Ticaret Odası Ortaokulu  2013 Eylül ayında hizmete girmesine rağmen her yönüyle çevrenin en iyi ve en başarılı Ortaokulu olma yönünde sağlam adımlarla ilerlemektedir

Yayın: 17.04.2020 - Güncelleme: 17.04.2020 13:31 - Görüntülenme: 841